Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa dyniowa z szaszłykami drobiowymi"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11853
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11853
Składniki
Miąższ dyni oczyść. Marchewki obierz, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wszystkie rozdrobnione warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Posyp solą, pieprzem oraz cukrem. Piecz 30 minut w temp. 200 st. Wlej bulion, piecz jeszcze 45 minut.
Mięso opłucz, osusz, potnij w paseczki. Nabij po 2–3 na długie drewniane patyczki. Uformuj falbankę. Smaż 6 minut na rozgrzanym oleju. Od czasu do czasu obracaj. Pod koniec smażenia przypraw solą, pieprzem i sosem chili.
Upieczone warzywa razem z bulionem oraz mlekiem kokosowym zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pierzem oraz curry. Rozlej do miseczek. Udekoruj kolendrą lub natką. Oprósz przyprawą curry. Podawaj z szaszłykami.
Zupę możesz udekorować wiórkami kokosa. ok. 90 min. 1 porcja zawiera ok. 440 kcal. Ok. 3,80 zł za porcję.Źródło: Tina