Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
15 minut krojenia i podsmażania, reszta to sama się robi i zupa gotowa. Oczywiście, kiełbasy i boczku było więcej, ale jakieś trzy ryje podczas krojenia stały i sępiły (dwa koty plus mój) kawałki do "degustacji" i wyszło, jak wyszło. W sumie to nie mało, bo na 4 osoby w sam raz. Smakowo i na szybko "wyszedło". Godne polecenia Arek Gie
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 797
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 256
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 529
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 135
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 797
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 256
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 529
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 135
Składniki
Kiełbasę, boczek i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek siekamy. Wszystkie składniki smażymy przez kilka minut na rozgrzanym smalcu. Wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości ziemniaków. Wrzucamy fasolę wraz z zalewą, gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany smalec wrzucamy mąkę, lekko podsmażamy. Dolewamy chochlę lub dwie wywaru z zupy. Wlewamy do garnka, dokładnie rozprowadzamy. Wsypujemy majeranek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.