Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa,nie jest pracochłonna,ale dość kaloryczna.
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 44
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 41
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 44
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 41
Składniki
Fasolę oczyszczamy z grubych włókien,myjemy,kroimy na paseczki,marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.Wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 litrami wody,solimy,pieprzymy i doprowadzamy do gotowania i później gotujemy ok 15 minut.
Jajko mieszamy z 3 łyżkami mąki,(jak zbyt gęste dodać trochę wody).Z ciasta robimy kluseczki do zupy.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na maśle kilka minut ,następnie wsypujemy łyżkę mąki,mieszamy i wlewamy do zupy.Mieszamy dokładnie zupę.Gotujemy ok 5 minut.
Doprawiamy do smaku kucharkiem lub kostką rosołową.Jeżeli ktoś lubi zieloną pietruszkę może ją także dodać.