Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam szczerze, ze poczatkowo bylam sceptycznie nastawiona do tego przepisu- jak sie okazalo, niepotrzebnie. Zupa jest smaczna, sycaca- dla mnie idealna :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Marchewke i pietruszke pokroic w drobna kostke, fasolke na kawalki dlugosci ok 2 cm. cebule posiekac. Do garnka wlac lyzeczke oleju, rozgac go i dodac posiekana cebule. Chwile przesmazyc, podlac woda i dusic do miekkosci. Nastepnie dodac warzywa, mielona slodka papryke i pieprz, smazyc razem ok minuty- zalac woda (ok 1,5 l) i gotowac do miekkosci. Smietane ubic lekko w misce, dodac lyzke zupy, wymieszac, dodac znow troche zupy i dobrze wymieszac, wlac do garnka, wymieszac z reszta zupy. Jajko ubic w miseczce, wlac do zupy i szybko wymieszac, dodac mleko. Podgrzewac na wolnym ogniu.