Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa z boczkiem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Boczek pokrój w kosteczkę. Seler naciowy oczyść, warzywa korzeniowe obierz. Jarzyny opłucz. Łodygi selera potnij w plasterki, cebulę posiekaj, a ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć boczek oraz cebulę, podsmaż. Dołóż przygotowane warzywa (oprócz ziemniaków). Całość zalej bulionem. Gotuj około 15 minut.
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sitku. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Do zupy dodaj ziemniaki. Gotuj 10 minut. Pod koniec dołóż fasolę, zrumieniony boczek z cebulą i pomidory.
Zupę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Gotową zupę posyp pestkami dyni oraz natką.Źródło: Tina