Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa fasolowa z cukinią i papryką"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Fasolę zalej wodą i mocz całą noc.
Rano zmień wodę, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek i gotuj do miękkości.
Na patelni podduś posiekaną cebulę. Dodaj pokrojony boczek, paprykę i cukinię. Duś kilka minut, po czym przełóż do garnka z fasolą.
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zioła, sól i pieprz do smaku, gotuj do miękkości. Na końcu zagęść śmietaną i mąką wymieszaną w niedużej ilości wody. Zagotuj.Źródło: Kurier TV