Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Suchą fasolę wsypać do garnka, zalać zimną wodą (ok. 10 cm ponad poziom fasolki) i odstawić na noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę przepłukać, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotować pod przykryciem przez około 1 i 1/2 godziny do miękkości. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, podsmażyć boczek, dorzucić kiełbasę, a po chwili dodać cebulę. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie przełożyć do fasoli, dodać całe ząbki czosnku, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Doprawić mieloną papryką, majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować przez około 15 minut, aby warzywa zmiękły. Na koniec, 1-2 łyżki mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęścić nią zupę. Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić.