Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa fasolowa z papryczką chili"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Składniki
Obie fasole mocz w zimnej wodzie przez całą noc. Ziemniaki, marchewki, por, pietruszki i seler obierz, umyj i drobno pokrój. Zalej wodą i wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wlej bulion i całość zagotuj.
Następnie dodaj domowy przecier z pomidorów i łyżkę koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Wsyp odcedzoną białą i czerwoną fasolę. Do zupy wlej śmietanę wymieszaną z odrobiną soli i sok z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 15 minut. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili.Źródło: Na żywo