Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kuchni greckiej. Pyszna, lekka a jednocześnie pożywna oraz prosta w wykonaniu zupka:) W sam raz na ciepłe dni:)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Składniki
Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić na noc. Następnie do wody, w której fasola się moczyła wrzucić gałązki rozmarynu. Gotować do chwili, aż fasola zacznie robić się miękka. Wyjąć gałązki rozmarynu.
W tym czasie cebulę, marchewkę oraz obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Seler kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy warzywa i smażymy przez około 5 minut. Następnie warzywa przekładamy do garnka, dodajemy fasolę wraz z wodą, w której się gotowała oraz suszony rozmaryn. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili, aż wszystkie warzywa i fasola będą miękkie (około 15 - 20 minut). Podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)