Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa zabielana śmietaną"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5262
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5262
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 99
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść, opłucz, strączki pokrój na kawałki. Warzywa z włoszczyzny (zależnie od rodzaju) oczyść, opłucz, grubo zetrzyj albo pokrój w kosteczkę.
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąk pokrój na spore kawałki.
Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, wrzuć cebulę, smaż, aż się zeszkli. Dołóż warzywa z włoszczyzny oraz paprykę. Smaż razem jeszcze kilka minut. Potem zalej bulionem i dodaj fasolkę. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień. Gotuj razem ok. 15 minut. Po tym czasie do zupy włóż obrane ziemniaki. Gotuj dalej ok. 10 minut.
Pomidory sparz, obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Dolej do niej śmietanę.
Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Udekoruj listkami natki pietruszki i ew. podłużnymi strączkami zielonej papryki.Źródło: Naj