Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co robicie z wywarem, który pozostaje po gotowanych golonkach? Czy wiecie, że może być on bazą do pysznej zupy - i to nie tylko do staropolskiego kwasu? A jeśli do zupy dodamy pokrojoną golonkę będzie ona nie tylko smaczna ale i pożywna.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Golonkę wyjmujemy z wywaru i kroimy ją na kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę warzywa:marchew, pietruszkę i ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do czadu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy golonkę i zagotowujemy. W garnuszku mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą, dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy. Wlewamy 150-200 ml gorącego wywaru, dokładnie mieszamy i wlewamy "zaklepkę" do wywaru. Mieszamy i gotujemy 3-5 min.