Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6776
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 332
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6776
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 332
Składniki
Włoszczyznę i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Grzyby rozmroź, potnij na kawałki. Masło rozgrzej, wrzuć grzyby i cebulę, obsmaż.
W garnku zagotuj bulion z tymiankiem, listkami laurowymi, zielem i pieprzem. Dodaj warzywa oraz grzyby z cebulą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 45 minut.
Ugotowaną zupę połącz ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Udekoruj, np. natką.
Po warszawsku: z pieczywa tostowego wytnij foremkami choinki. Ułóż je na blasze piekarnika. Posyp startym żółtym serem oraz majerankiem. Piecz ok. 10 minut w 190 st. Grzanki podawaj do zupy.
Jedna porcja zawiera: 210 kcalŹródło: Tina