Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa grzybowa zabielana śmietaną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Grzyby oczyść, szybko opłucz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, drobno zetrzyj. Dodaj do cebuli. Smaż razem jeszcze chwilę. Dołóż grzyby oraz przyprawy. Zalej bulionem. Gotuj około 30 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Wlej do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Posyp posiekaną natką. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.Źródło: Tina