Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych ,nieco pikantna i bardzo intensywna w smaku.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Do garnka wlałem łyżkę oliwy i smażyłem rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawałem warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paski surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroiłem w pocięte w półksiężyce. Wycisnąłem czosnek. Wszystkie warzywa podsmażyłem przez 5 minut mieszając. Dodałem krojone pomidory bez skórki i gniazd nasiennych. Przyprawiłem wszystko majerankiem ,słodką papryką ,szczyptą kminku, listkami laurowymi ,czarnym pieprzem ,ostrą papryką ,solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełniłem wodą do poziomu warzyw. Gotowałem ok 40 minut. Następnie dodałem cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotowałem jeszcze 20 minut.