Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką i zrumień w garnku na oliwie. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków i czosnku). Smaż chwilę, dopraw słodką papryką i zalej 1 i 1/2 l wody.
Dołóż ziarna pieprzu, listki laurowe i czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 min.
Ziemniaki odlej i wrzuć do garnka. Gotuj, aż zmiękną. Posól do smaku. Zapraw śmietaną zmieszaną z koncentratem pomidorowym i kilkoma łyżkami zupy. Zagotuj i od razu podawaj.
na 6 porcji, : 60 min , Porcja: 200 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj