Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najczęściej przygotowywanych zup w polskiej kuchni. Tym razem zrobiliśmy wersję bez fasoli.
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13632
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13632
Składniki
Cebule kroimy w piórka, szklimy na smalcu. Dodajemy mięso pokrojone w dużą kostkę, ziemniaki (również w kostkę), marchewki (plasterki), pieczarki (ćwiartki), posiekany czosnek, łyżeczkę kminku, dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę, co jakiś czas mieszamy. Dodajmy gorący bulion, gotujemy 5 min, wlewamy pomidory i passatę. Wrzucamy pokrojone w paski papryki. Wsypujemy przyprawy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Gotujemy 10 minut. Na patelni rozgrzewamy smalec, podsmażamy mąkę, mieszamy z chochelką zupy, dodajemy do całości, dokładnie ze sobą łączymy, zagotowujemy.