Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa gulaszowa na bulionie warzywnym"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 24
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5476
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 24
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5476
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż minutę. Bulion zagotuj. Wlej do garnka z mięsem. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 30 minut.
Ziemniaki i marchewki obierz, pokrój w kostkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, potnij na kawałki. Pokrojone warzywa wrzuć do garnka, kiedy mięso będzie już prawie miękkie. Dołóż ziele angielskie oraz tymianek. Przypraw pieprzem, solą i ostrą papryką. Gotuj jeszcze 10 minut.
Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej pozostały olej, wrzuć cebulę i zeszklij ją. Oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź odrobiną wywaru. Wlej do zupy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 10 minut. Udekoruj np. natką.Źródło: Tina