Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa z boczkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Olej mocno rozgrzać, obsmażyć szybko mięso, mieszając. Cebule posiekać lub pociąć w piórka, zeszklić na oleju. Warzywa umyć, osuszyć. Paprykę starannie oczyścić, pociąć w kostkę.
Boczek pokroić w kostkę, uprażyć. Włoszczyznę pokroić. Mięso, cebulę i warzywa przełożyć do rondla, zalać wodą i dusić pod przykryciem. Po 45 minutach wyjąć warzywa (część można zmiksować). Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i pieprz.
Jeśli dodajemy miksowane warzywa, połączyć je z zupą, gdy ziemniaki będą miękkie. Przesmażyć paprykę, groszek rozmrozić (konserwowy przepłukać). połączyć i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić.Źródło: Twoje Imperium