Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa gulaszowa z fasolą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę.
Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj.
Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.
Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień.
Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny.
Gotuj całość około pół godziny.
Umyj i oczyść fasolkę szparagową.
Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą.
Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tele Tydzień