Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13324
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 95
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13324
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 95
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.