Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa:) idealna na zimowe dni:)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Na rozgrzany w garnku olej wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa,podsmażamy,solimy,a następnie dusimy pod przykryciem ok 10 minut.Imbir scieramy na tarce z grubymi oczkami i dodajemy do warzyw.Dusimy następne 10 minut,po czym zalewamy wodą do momentu przykrycia warzyw i dodajemy wcześniej namoczoną soczewicę(soczewica musi moczyć się przynajmniej dwie godziny przed przygotowaniem zupy).
Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Opcjonalnie można dodać natkę pietruszki,wybornie pasuje do imbiru:)Wodę można zastąpić ulubionym bulionem.