Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa na filecie drobiowym. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew myjemy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, por kroimy w plasterki. Zagotowujemy wodę i do gotującej wody wkładamy wymyty, pokrojony na 4 części filet i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do garnka liście laurowe, ziele angielskie, warzywa, ziemniaki, solimy, pieprzymy i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy zupę śmietaną. Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. I kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy :)