Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa po włosku"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1237
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1237
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Łodygi selera potnij na kawałeczki, a obrane marchewki w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i groszek z puszki przełóż na sitko, opłucz, dobrze osącz. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na oliwie, przełóż do garnka razem z resztą warzyw (oprócz fasoli i groszku z puszki). Zalej 1,5 litra wody, dosyp bulion i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min, a pod koniec dodaj pomidory, fasolę i groszek. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
na 6 porcji , : 35 min , Porcja: 320 kcal, Cena porcji: ok. 2 złŹródło: Naj