Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z kiełbasą"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Składniki
Do garnka wkładam obrane: pietruszkę i seler, dodaję liść laurowy, angielskie ziele i obrany ząbek czosnku. Wlewam 1 l wody, solę, gotuję. Gdy woda zaczyna wrzeć, wrzucam obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, a następnie groszek. Gotuję do miękkości.
Kiełbasę kroję w grube plastry, a boczek na kawałeczki. Dodaję do zupy. Wrzucam całe liście natki pietruszki i selera. Mąkę mieszam z małą ilością zimnej wody i śmietaną. Wlewam do garnka. Wsypuję przyprawy. Gotuję jeszcze chwilę.
Porcja zawiera ok. 310 kcal. Porcja kosztuje ok. 2,50 zł. : ok. 40 min.Źródło: Tina