Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z kurczakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1261
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1261
Składniki
Pierś kurczaka umyj, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z gotującą się wodą.
Marchew i pietruszkę obierz, po czym zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dorzuć do wywaru.
Następnie pokrój jedną cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na oleju. Drugą obierz i opal nad palnikiem. Dołóż warzywa do reszty składników. Wsyp sól, pieprz, listek i tymianek. Gotuj zupę około pół godziny na małym ogniu.
Na koniec zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą i śmietaną.
Czas: 60 min. 1 porcja = 210 kcalŹródło: Kurier TV