Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z pieczarkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Kapustę poszatkuj. Por i cebulę posiekaj, a resztę jarzyn pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i kawałeczki pora. Dodaj pieczarki. Smaż dalej minutę. Potem dołóż resztę pokrojonych warzyw oraz przyprawy. Zalej 6–7 szklankami wody.
Wkrusz kostki bulionowe. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i lubczyk oraz przypraw zupę do smaku solą i pieprzem.Źródło: Naj