Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dodatkiem zielonej soczewicy jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę. Z dodatkiem aromatycznych ziół dobrze rozgrzeje w chłodne wieczory.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13873
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13873
Składniki
Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w talarki, selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa zalać wodą (można użyć bulionu). Zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, bazylię, kurkumę oraz soczewicę. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu, do miękkości warzyw. Na koniec całość doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać wody lub bulionu.