Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Rozpuszczam powoli masło i dodaję olej. Gdy się podgrzeją, wrzucam posiekany czosnek, wiórki kokosowe oraz curry. Chwilę podsmażam i wsypuję mąkę. Energicznie mieszam.
Wlewam cienką strużką bulion (zimny) i mieszając, zagotowuję. Obieram marchew i ziemniaki, marchew kroję na talarki, a ziemniaki w małą kostkę. Warzywa wrzucam do garnka z bulionem i gotuję 10 minut.
Po tym czasie dodaję groszek (poza sezonem idealny jest mrożony). Zieleninę opłukuję i bardzo drobno siekam. Dodaję do zupy, gotuję jeszcze kilka minut (aż warzywa będą odpowiednio miękkie).
Dodaję śmietanę rozrobioną w odrobinie wywaru, mieszam i mocno podgrzewam pod przykryciem. Zupę doprawiam do smaku imbirem, muszkatem, solą i cukrem.Źródło: Tina