Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jeżynowo-porzeczkowa"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 78
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 78
Składniki
Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej.
Porzeczki przebierz, opłucz, oderwij od łodyżek. 2 łyżki odłóż, resztę wrzuć do rondla. Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój, dodaj do porzeczek. Posyp cukrem, odstaw, by puściły sok. Wlej szklankę wody, gotuj 5-10 minut.
Owoce przetrzyj przez sito o małych oczkach. Wlej mleko, gotuj jeszcze 5 minut. Jeżyny przebierz, opłucz, dodaj do owoców razem z odłożonymi porzeczkami. Gotuj 1-2 minuty.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym.
Zupę rozlej do miseczek, udekoruj listkami mięty, owocami oraz kleksami ubitej śmietany.
Zupie można dodać troszkę cytrusowego aromatu. Kawałek wyszorowanej skórki pomarańczowej lub cytrynowej gotować z owocami i usunąć ją tuż przed przecieraniem.Źródło: Chwila dla Ciebie