Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy i często je gotuję. Akurat teraz, jest fajny czas, bo warzywa są młode i świeże. Zupy tak naprawdę, sprawdzają się przez cały rok. Nie może ich zabraknąć w naszym jadłospisie.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 19
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61624
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 972
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 19
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61624
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 972
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować. Ściągnąć szumowiny. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, pół godziny. Po tym czasie, dodać pokrojone w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać łyżeczkę soli i wegetę. Pogotować 10-15 minut, następnie dodać kalafior, podzielony na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać natkę pietruszki i koperek. Gotować na wolnym ogniu, kolejne 10-15 minut Do naczynia, wlać śmietanę. Dodać trochę zupy i wymieszać. Następnie wlać, do garnka z zupą, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.