Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 19
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61628
Polecam.
Odsłon: 69
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 973
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 19
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61628
Polecam.
Odsłon: 69
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 973
Składniki
Ugotuj wywar z kości lub mięsa i włoszczyzny . Do garnka włóż opłukane kości lub mięso oraz wszystkie warzywa . Jeśli gotujesz wywar mięsny gotuj tak długo aż mięso będzie miękkie . Dla wywaru z kości bez mięsa wystarczy ok. 30 minut gotowania .
Kalafiora obierz z zielonych liści , opłucz , podziel na małe różyczki .
Ziemniaki obierz , opłucz , pokrój w kostkę
Przecedź wywar z kości (mięsa) , pozostaw marchew , rozgnieć ją na talerzyku widelcem
Do przecedzonego wywaru włóż kalafiora , ziemniaki . Pod koniec gotowania dodaj pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , rozgniecioną marchewkę , sól i pieprz do smaku . Gotuj na małym ogniu do momentu aż kalafior i ziemniaki będą miękkie . Wyłącz i pozostaw na ok 10 min . Posyp koperkiem .
Moja zupa jest nie zaprawiana , ja taką lubię ale można podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego mleka lub zasmażką albo śmietaną .