Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalafiorowa na ostro"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11344
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11344
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Marchewkę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, zetrzyj. Kalafior, imbir oraz marchewkę włóż do garnka. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj bez przykrycia 10 minut. Dołóż ziemniaki. Gotuj jeszcze ok. 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora. Resztę zupy zmiksuj. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dolej trochę wrzątku. Przypraw na pikantnie solą, curry oraz gałką. Włóż całe różyczki kalafiora, posyp natką pietruszki.Źródło: Naj