Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa kalafiorowo-jabłkowa z brukselką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22642
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 352
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22642
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 352
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Składniki
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 45 min • 365 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. W dużej misce wymieszaj kalafior, ziemniaki i jabłka z oliwą. Przypraw do smaku, następnie przełóż do dużego naczynia do pieczenia. Piecz 25-30 minut.
W rondlu rozgrzej 10 g masła. Podsmaż na nim cebulę, seler i czosnek (4-5 minut). Dodaj jabłka, kalafior, ziemniaki, zalej bulionem. Zagotuj zupę, zmniejsz ogień i gotuj 10-15 minut. Zmiksuj na gładki krem, przypraw do smaku.
Przekrój brukselki na pół i zrumień je na reszcie masła. Posyp nimi zupę na talerzach, skrop masłem z patelni.Źródło: Olivia