Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kapuściana"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14686
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14686
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 77
Składniki
Wołowinę umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili wrzuć do wrzątku. Dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj około pół godziny.
Kaszę jaglaną przelej zimną wodą, upraż chwilę na suchej gorącej patelni, po czym dorzuć do wywaru wraz z pęczakiem.
Kapustę poszatkuj, marchew obierz, umyj i potnij na kawałki. Dodaj warzywa do zupy i gotuj całość jeszcze około 20 minut.
Na koniec dopraw zupę solą. Możesz ją również zabielić śmietaną.
Czas: 80 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV