Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kapuściana ze śmietaną"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Kapustę posiekaj. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć kapustę, mocno podsmaż. Zmniejsz ogień i wlej wywar mięsny. Gotuj dalej na małym ogniu.
Warzywa umyj i obierz. Cebule opiecz nad og niem i pokrój w piórka. Marchewki zetrzyj na tarce. Ziemniaki potnij w niewielką kostkę, a por – w talarki. Wszystkie rozdrobnione warzywa wrzuć do wywaru, dodaj przyprawy (ze szczyptą kurkumy) i gotuj przez kolejne 25 minut.
Boczek pokrój na paseczki. Podsmaż na suchej patelni. Gdy już się smakowicie zrumieni, wrzuć go do bulionu. Gotuj kilka minut, ew. dopraw solą lub pieprzem. Śmietanę wymieszaj z resztą kurkumy i odrobiną bulionu. Zupę podawaj w sporych miseczkach, z łyżką śmietany i kromką chleba posmarowanego masłem czosnkowym.Źródło: Naj