Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewnością trafi w gusta waszych domowników.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
W wysokim garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przeciśnij przez praskę i wrzuć do garnka. Możesz dodać również wędzony boczek pokrojony w kostkę. Następnie przełóż pokrojone warzywa podsmaż przez 2-3 minuty i zalej 2l wody. Gotuj składniki do miękkości.
Na patelni rozgrzej pozostają część masła, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj zasmażkę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj talerz pokrojonym szczypiorkiem.