Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta tradycyjna zupa, przyrządzana z pasją i prostotą, to prawdziwy klasyk domowej kuchni. Łącząc smak świeżych pomidorów, aromatycznych ziół i delikatnego czosnku, tworzy doskonałe połączenie, które rozgrzewa i zaspokaja podniebienie. Zupa ta nie tylko cieszy smakiem, ale także oferuje wartości odżywcze, będąc źródłem witamin i przeciwutleniaczy. Podawana z odrobiną świeżego koperku to danie, które przywołuje smaki rodzinnych posiłków. Gotowi na łyżkę tradycji?
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
1. Wszystkie warzywa obrać. 2. Ziemniaki i marchew umyć. 3. Umyć polędwiczkę, poodkrawać błonki i pokroić ją w kostkę. 4. Bulion wstawić na gaz. Ja użyłam gotowego bulionu warzywnego w słoiczku. 5. Mięso usmażyć na oliwie z oliwek z każdej strony. Odstawić do miseczki i posolić oraz popierzyć. 6. Ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć również na oliwie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Ziemniaki dodać do bulionu. 7. Marchewki pokroić w cienkie plasterki i też usmażyć na oliwie. 8. Cebula pokroić w plastry, dodać do marchewki. 9. Pokroić pomidory i dodać do warzyw na patelni. 10. W razie potrzeby warzywa podlać wodą. Dusić do miękkości marchewki. 11. Warzywa przyprawić ziołami. 12. Kiełbasę pokroić w półplasterki. 13. Warzywa oraz mięso dodać do zupy. 14. Całość zagotować.
Podawać z koperkiem lub natką. Smacznego! :)