Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa koperkowa z grzankami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Składniki
Kości cielęce zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj, zbierając szumy. Włóż oczyszczoną marchewkę, pietruszkę, por oraz przyprawy i kostki rosołowe. Gotuj pół godziny.
Wyjmij kości. Do wywaru dodaj obrane pokrojone ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie.
Zupę zmiksuj. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Dodaj posiekany koperek, przypraw zupę do smaku.
Chleb tostowy pokrój w kosteczkę i zrumień na maśle. Do każdej miseczki zupy wsyp porcję grzanek i od razu podaj.Źródło: Kurier TV