Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 285
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1711
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 285
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1711
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Zalej bulionem i ugotuj.
Dymkę umyj i pokrój razem ze szczypiorem. Dodaj pod koniec gotowania zupy. Zioła opłucz, kilka gałązek odłóż do dekoracji.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj zioła i zmiksuj razem z ziemniakmi (lub przetrzyj przez sito).
Wlej śmietanę. Wymieszaj i podgrzej. Dopraw do smaku. Przed podaniem zupę posyp pozostałą zieleniną. Zupa najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania: 30 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień