Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, krem cebulowa - uwielbiam ją. Jest bardzo pyszna i banalna w przygotowaniu. Ważne jest tylko to, by podać ją z dużą porcją startego żółtego sera.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Kroimy obraną cebulę w cząstki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zeszkli przekładamy ją do bulionu. Gotujemy cebule do miękkości. Miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy zupę mąką z wodą. Podajemy w miseczkach - zupę wlewamy posypujemy grzankami i startym żółtym serem.