Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, rozgrzewająca, kremowa zupa czosnkowa. Idealna w okresie jesienno-zimowym.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek dzielimy na ząbki, obieramy z łupinek.
Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone ziemniaki, posypujemy je kminem rzymskim i podsmażamy ok 3 min.
Następnie dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2-3 min.
Po tym czasie, całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 20-25 min.
Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy i blendujemy zupę do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo kroimy pod lekkim skosem na kromki, delikatnie smarujemy masłem wymieszanym z roztartym czosnkiem i koperkiem. Podsmażamy na suchej patelni.
Gorącą zupę porcjujemy na talerze, posypujemy tartym serem i na wierzchu układamy grzankę.