Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa krem z białych warzyw, można podawać ją z grzankami lub bagietką, doskonale rozgrzewa.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
W garnku rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, pora chwilę podsmaż, dodaj pokrojoną pietruszkę, selera, ziemniaki oraz kalafiora zalej wodą lub bulionem i gotuj około 15 minut, następnie dodaj odsączoną fasolkę z puszki, zagotuj .Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz imbirem i gałką muszkatołową.
Dodaj śmietanę i zmiksuj zupę blenderem. Wierzch możesz polać odrobiną oliwy z oliwek. Zupę podajemy z grzankami lub bagietką.