Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z bobu z ziemniakami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Bób ugotuj w osolonym wrzątku i po przestudzeniu obierz.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle, dodaj bób i duś 3-4 min. Następnie dolej wywar, poczekaj, aż się podgrzeje i wtedy całość zmiksuj.
W tym czasie ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą dość miękkie, przełóż je do kremu z bobu.
Na koniec dodaj śmietanę, wsyp majeranek i gotuj jeszcze kilka minut.
Czas: 45 min, 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV