Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa o musztardowym kolorze, o smaku nie dla wszystkich
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Składniki
cebulę i czosnek kroimy, dodajemy pokrojone boczniaki, posypujemy szczyptą soli szybciej zmięknie, podsmażamy/zrumieniamy na oleju, całość zalewamy rosołem warzywnym lub mięsnym, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, pietruszkę, gotujemy aż warzywa zmiękną, całość bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem jeśli trzeba gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, przepis jest prosty i szybki, zupa ma musztardowy kolor i nie jest to smak dla wszystkich