Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami parmezanu lub kawałkami wędzonej ryby.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8585
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8585
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i tarte warzywa, dusić 8-10 minut.
Do warzyw dodać brokuły, wlać bulion, gotować około 10 minut.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji, zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą i pieprzem.