Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pięknie się prezentuje na stole. Ma także oryginalny i wyrazisty smak.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1088
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11229
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1088
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11229
Składniki
Warzywa obierz, pokrój w małą kostkę i podsmaż na maśle. Zalej całość bulionem warzywnym i dopraw, gotuj przez około 1,5 h aż buraki zmiękną. Warzywa odsącz i zmiksuj na gładki krem, jeśli będzie za gęsty dolej gorącej wody lub bulionu, ponownie zagotuj cały czas mieszając. Posiekaj szczypiorek, twaróg pokrusz palcami lub widelcem. Zupę podawaj ze szczypiorkiem i pokruszonym twarogiem, lub zamiast twarogu jajkiem w koszulce. Zupa oryginalna i niezwykle smakowita!