Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na zupę, ale w lodówce brakuje warzyw? Skorzystajcie z przepisu na krem z cebuli. Do przygotowania tej zupy będziecie potrzebowali jedynie cebuli i ziemniaków. Do tego odrobina serka śmietankowego, czosnku oraz przypraw i obiad gotowy!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Składniki dusimy pod przykryciem przez 3-4 minuty.
Po tym czasie składniki zalewamy bulionem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy do miękkości.
Zupę cebulową miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy do niego serek śmietankowy. Składniki mieszamy.
Krem z cebuli podajemy z chipsami z boczku, grzankami lub groszkiem ptysiowym.