Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia najbardziej znana jest w kuchni włoskiej. Ale jej zastosowanie znane jest już na całym świecie. Dziś pyszna zupa krem z tego warzywa.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Na patelnię wlać olej i podgrzać. Bułkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię i mieszając usmażyć na rumiane grzanki. Wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru oleju.
Do garnka wlać olej i wrzucić pokrojoną cukinię ( jeśli macie młodą nie trzeba obierać ) i cebulę. Podsmażyć. Wlać rosół i gotować pod przykryciem do miękkości. Potem dodać warzywa z rosołu i przyprawy. Zagotować a potem zblendować na krem. Dodatkowo można przetrzeć przez sito ale nie jest to konieczne. Gotową zupę wylać na talerze, dodać grzanki i natkę pietruszki.