Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z sezonowych przysmaków. Jesiennie, nie monotonnie, aromatycznie...
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy dynię, i dusimy pod przykryciem do miękkości (20-25 min, pod przykryciem). Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki i często mieszając gotujemy kilka minut. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z lanymi kluskami.