Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, łagodna sycąca zupa krem z dyni. Zupa z dodatkiem czosnku oraz czerwonej papryki smakuje rewelacyjnie.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Cebule obrać , pokroić w kostkę , ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę , następnie razem z cebulą podsmażyć do zeszklenia na maśle. Do zeszklonej cebuli dodać obraną oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną paprykę czerwoną. Dalej smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dodać obraną, opłukaną pokrojoną marchewkę oraz obraną pokrojoną w kostkę dynie. Smażyć około 10 minut. Zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Następnie lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić do smaku ( według uznania). Całość połączyć ze śmietaną 30 % i wymieszać. Podawać z groszkiem ptysiowym
Zupa krem z dyni gotowa do podania.